Kan du tjene penge uden penge?

Når jeg spørger hvorfor du ikke starte din egen virksomhed, jeg altid høre, “Jeg ikke har penge til at starte en forretning.”
Dette er en fælles undskyldning for folk give for ikke starte deres egen virksomhed.
Der er sandhed i sætningen. Du behøver faktisk penge at tjene penge eller at starte en virksomhed. Men spørgsmålet er “Behøver du en masse penge eller lidt at starte egen virksomhed?” og “Hvis penge bruger du?”
Ja, jeg indrømmer at det tager penge for at tjene penge, men det behøver ikke at være dine penge!
For nylig har lukket en af mine venner hans restaurationsvirksomhed på grund af medarbejdere problemer. Men han sprang hurtigt til en anden forretningsmulighed.
Forretningsideen er så god, at jeg ønsker at dele med dig.
Han kører nu en uddannelse selskab. Han fokuserer på corporate uddannelse. Dybest set, hvad han skal gøre er at bringe i berømte undervisere til hans workshops. Marked og fremme workshopperne og få folk melde sig til workshops.
Hvor mange penge tror du han skal investere for at tilrettelægge en workshop? Fra at få højttaler til markedsføring, fra sælger billetter til leje et sted?
Det vil helt sikkert koste en masse penge! Selv hvis du kun taler om marketing.
Du ved, hvor mange penge min ven lægger i at organisere en workshop? Tæt på nul!
Hvordan kunne det ske? Hvordan i alverden at han ikke bruger sine egne penge til at organisere en workshop, men alt overskuddet gå ind i lommen…
Her er hvordan.
Han fik den idé at kigge efter sponsorer til hans værksted. Efter et par runder af søgning og tilsvarende, formåede han at få store virksomheder at være sponsorer til hans værksted.
For virksomheder til at blive min ven sponsorer, de har brug for til at bidrage penge til at fremme workshoppen. Denne enkelt idé hjælper min ven til at gemme hundredvis af tusindvis af dollars i markedsføring.
Ikke kun, at hans sponsorer også hjælpe ham til markedet og sælge billetter til hans workshops. Han kan også udnytte på sponsorer klient databaser.
Jo, min ven har ikke noget imod for at give sponsorerne nogle provisioner fra salg af billetter. Det er kun en lille brøkdel af den hele fortjeneste.
Ved at gøre en sådan ordning, er en masse arbejde losset fra min ven. Det er som at have en velsmurt maskine arbejder for dig uden meget af din deltagelse.
Min ven behøver ikke at investere en stor sum penge til hans workshops. En anden vil betale for hans workshop udgifter.
Lyder dette som en fremragende forretningsidé? Jo, gør det.
Dette er hvad jeg kalder ideer på arbejdspladsen. At tjene penge ikke nødvendigvis kræver store kapital, det handler om at komme med ideer, som andre mennesker er villige til at investere i.
Som Napoleon Hill engang sagde, er”en god idé alt, du har brug at opnå succes.” Og også understreget af Robert Kiyosaki “Penge er en idé.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.