En hestebremse på en dinosaur butt, eller hætte-blinkede af den amerikanske investor.

En hestebremse på en dinosaurer butt, eller hætte-blinkede af American stock investor.
Har du nogensinde lagt mærke til hvordan nogle ord i det engelske sprog er så perfekt opkaldt efter hvad de beskriver? Og hvordan nogle ord synes at være, jeg tror, du kunne sige, baglæns? For eksempel, ord solsikke! Hvor vidunderligt rammende navn er solsikke, at smukke gule blomst, der følger solen fra solopgang til solnedgang.
Og så er der ord i det engelske sprog hvor der betydning synes at være bagud, så at sige – som parkway og indkørsel. Når min bil er parkeret hjemme, jeg ville mene det ville være parkeret på, godt, en parkway – og når jeg er på den vej at køre et eller andet sted, ville jeg tror jeg ville være at køre på en – en indkørsel.
I verdens aktiemarkedet tror jeg ordet analytiker er en perfekt ord i de engelske sprog og børsmægler lyde ret til mig, også. Og dette fører mig til det jeg kalder ‘hjernevask mantraer «af Wall Street.
Hjernevask mantraer af Wall Street kan tage form af et tal, som en stock rating på 1, 2, 3 osv. Eller mantraer kan være en stjerne, 1 stjerne, 2 stjerner osv. Mantraer kan være et ord eller en gruppe af ord-attraktive, uinteressante, neutral, markedet udføre, markedet klarer, marked under udføre, markedet under vægten, markedet lige vægt, markedet over-vægt, sektor udføre, stærk købe, købe, sælge, stærk sælger.
Disse mantraer er så indgroet i Wall Street, og investor’s sind, har de skabt multi-milliard dollar industri. Der er andre typer af mantraer, som RSI (relative styrke indeks-en handel volumen indikator), Bollinger Bands (opkaldt efter sit ophav, John Bollinger (han bruger til at være en regelmæssig på CNBC) og bandene beskæftige sig med kanalerne en bestand handler i, i forhold til dens ‘ bevæger sig gennemsnitlige ‘-en anden mantra), Stokastik (bruges til at fortælle, hvis en bestand er 75% overkøbt – alt for mange mennesker har været at købe) eller 25% oversolgt (alt for mange mennesker har været sælger), Momentum, MACD konvergens/divergens-pris bestand, op eller ned, i forhold til sin flytning Gennemsnitlig), 50 dag, 200 dages glidende gennemsnit, tredobbelt bunde og toppe, vedhæng, flag, bære og tyren markeder, hoved og skuldre formationer, dobbelte bunde, p/e ratio etc, etc, etc, etc. Alle disse mantraer tjener et formål (og hvis du er tilbøjelig til at handle på markedet de er, jeg indrømme, nyttige værktøjer) – de skaber provisioner.
Og efter min mening betydning ingen, hvad-så-nogensinde for den langsigtede, dollar-cost gennemsnit, købe investor af selskabets aktier, Kommissionen opsigelsesgebyrer, hvis virksomheder øge deres udbytte hvert år, med investors idé eller til formål at give en 85% skattefri indkomst, gennem stigende udbytte for resten af deres liv, uanset prisen på lager på ethvert givet tidspunkt på markedet. (Puha! Hvad en sætning!)
Her er en anden mantra, der kommer til at tænke – ‘konsensusestimater’. De analytikere, der følger et firma på Wall Street lavet dette mantra. Der kan være tre analytikere eller tredive analytikere efter en virksomhed og en konsensus estimat af selskabets næste kvartals indtjening vil blive fremskrevet fra disse analytikere. For eksempel, sidste kvartal company XYZ havde rekordindtjening i 90 cents pr. aktie. Selskabets konsensus estimat forudsagt af analytiker for næste kvartal er for én dollar en andel. XYZ på dagen indtjening er at blive annonceret salg på $40,00 en andel. Indtjening for virksomheden er rapporteret i løbet af dagen og XYZ rapporteret at gøre 95 cents en andel, mangler analytiker konsensusestimater af én dollar og bestanden straks falder til $38.00 en andel. Pyt, XYZ lige havde lavet en anden fjerdedel af registrere indtjening, Pyt med at XYZ betaler 4% dividende og har hævet deres udbytte for de sidste femogtyve til tredive år i træk (og tre måneder fra nu den normalt planlagte udbytte øge vil forekomme; efter alt, vil de have penge til at rejse det igen, med registrere indtjening og alle). De eneste ord, at jeg kan komme op med at forklare denne type aktiekursen adfærd efter at have set noget lignende ske igen og igen gennem årene er “hjernevask mantra på arbejdspladsen.”
Jeg tror jeg ville være efterladende, hvis jeg ikke nævner mindst moderen af alle mantraer – investeringsforening, selvom jeg tøver med at rode med dette mantra. (De er så store i investors sind, og mig bare at være en ydmyg hestebremse på en dinosaurer butt; det virkelig ikke noget hvad jeg siger, den ene eller den anden.) Som jeg skriver dette, nogle er i sådan et rod – forårsaget af ulovlig handelspraksis koster investorer snesevis af millioner af dollars. En investeringsforening har været idømt en bøde $100 millioner, en anden $125 mio. Gad vide hvor de får penge til at betale bøden. Jeg mener, at alle investorer i en fond betaler fondens driftsudgifter, som fondens honorarer til marketing og management. De kaldes ‘skjulte gebyrer’ (jeg tror ikke der er et gebyr-gebyrer’ skjulte’ – det ville være et gebyr, der gør det muligt at betale gebyrer – naw! Grine ikke-en investeringsforening for nylig havde været en bøde på 450 millioner for ‘skjulte gebyr’ praksis). Det er virkelig, på tidspunktet dette skrives til tidligt at bestemme, hvis investeringsforening industrien har været ‘ ridning en god hest til døden.
Der er en enorm mængde af investor dollars støtte nogle whopper lønninger på Wall Street. For nylig (sommeren 2003), Richard Grasso, én gang tidligere chefen (CEO) for New York stock exchange blev tvunget til at gå efter hans løn for de sidste 2 år er blevet offentliggjort. Hans løn – 12 millioner om året i de sidste to år, en check til 48 millioner dollars, som sin rådgiver foreslog han Retur (som han gjorde) og en betalings-pakke på $139.5 millioner (som han har ikke vendt tilbage, dette skriver midten af 2004 og en retssag at inddrive nogle af midlerne er pen Ding). Nu, det er bare en mands løn på Wall Street og det er helt sikkert godt arbejde, hvis du kan få det! Hvor kom alle pengene til hans løn fra? Hvis pengene ikke kommer fra investors dollars, hvorfor var Pension fondsforvaltere så oprørt af Grassos løn, at de truede med at trække milliarder af Pension penge dollars fra New York exchange?
Jeg ved virkelig ikke hvor pengene kom fra at betale hans løn. Hvad jeg ved er det et sted hvor pengene til hans løn ikke kommer fra, og det er fra Stockopoly investor. Ikke en cent!
Flere uddrag fra bogen ‘The Stockopoly Plan’ besøg

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.